10 RAZLOGA KOJI ČINE ŽENE LJUBOMORNIM – Ljubavni Spoj

Ako ste u vezi ili želite biti nekad, vjerojatno biste trebali biti svjesni stvari koje će žene učiniti ljubomnima. Naravno, tove stvari će se razlikovati od žene do žene, jer nisu sve žene iste. No, važno je biti svjestan nekih uobičajenih osjećaja i radnji koje često stvaraju ljubomoru. Ako ste svjesni tih stvari, možete ih izbjeći i zadržati svoj odnos ispravnim

Ljubomora nije nimalo ugodna pa biste je trebali prepoznati i izbjegavati.

Nesigurnost

Nesigurnost je fenomen koji se pojavljuje kod muškaraca i kod žena, bilježi psihijatar i suradnik lista ”Today” dr. Gaila Saltza. Kada je žena izuzetno nesigurna, neće moći vjerovati da je njezin muž ili dečko stvarno mnogo zainteresiran za nju. Ova nesigurnost će se očitovati ako vidi da je u interakciji s drugim ženama. To bi moglo izazvati mnoge nesuglasice i probleme među partnerima i ljudima okolo.  Što je žena nesigurnija, to će biti sklonija ljubomori.

Potrebe

Neke žene trebaju mnogo pažnje i ljubavi. To može proizaći iz nesigurnosti, sugerira obiteljski terapeut za brak Tina. B. ” Neki ljudi zahtijevaju više pažnje od drugih. To može prouzročiti ljubomoru, jer ako dajete pažnju nekoj drugoj osobi, nesigurna žena može pretpostaviti da će to na neki način oduzeti vašu pozornost prema njoj”. Tako da žena kojoj se ne daje dovoljno ljubavi ne može podnijeti pozornost njenog muškarca prema nekome drugom. Ukoliko do toga dodje – postaće ljubomorna.

Percipirana superiornost

Ako je žena s muškarcem koji sebe smatra znatno boljim od nje – bilo u pogledu fitnessa , modi ili financijski – tada bi mogla postati ljubomorna ma njega. To se također svodi na nesigurnost u nečemu i osjećajima neprikladnosti. Sve dok žena ne shvati da je dovoljna i dok ne osjeti da je sigurna u vezi i ljubavi svog partnera – biće ljubomorna.

Pročitajte i ovo :  OVO SU ZNAKOVI DA VAM VAŠ ONLINE SAGOVORNIK LAŽE

Prijateljice

Žene koje su u vezi ponekad postaju ljubomorne na prijateljice( ženske prijatelje) svojih muškaraca. To je osobito istinito ako postoji romantična povijest između muškarca i prijateljice o kojoj je riječ (ako su nekad njih dvoje imali neku vezu). Ova je ljubomora uzrokovana vidom bliske veze koju neki muškarci uživaju sa svojim prijateljicama. Neke nesigurne djevojke će biti ljubomorne onim što dožive kao emocionalnu intimnost.

Problemi s povjerenjem

Neke žene teško se pouzdaju u svoje partnere. To je često zato što su ih u prošlosti iznevjerili muškarci, muževi ili čak članovi obitelji ili bliski prijatelj. Jednom kad je ovo povjerenje slomljeno, vrlo je teško vratiti ga.  Ako žena ne vjeruje svom muškarcu, bit će sklonija ljubomori.

Nedostatak informacija

Ljubomora može doći zbog nedostatka informacija. Ako, na primjer, žena vidi slike svog dečka s drugom ženom na društvenoj mreži, ona može postati ljubomorna ako ne zna tko je ta žena. To je zato što ženska mašta radi 200 na sat.  Ako ona ne zna da je žena sa slike njegova sestra, njegova najbolja prijateljica, djevojka iz prošlosti ili njegova cimerica,  takvoj ženi svašta može pasti na pamet i prouzrokovati ljubomoru usljed nedostatka informacija.

Nije dovoljno

Žene mogu postati ljubomorne, ako njihovi partneri ne troše dovoljno vremena na njih. Ako ne provodite dovoljno vremena sa svojom djevojkom, onda ne uspijevate njegovati vezu između vas dvoje. Kako ova veza postaje sve slabija, ona može postati nesigurnija u vezi. Ta se nesigurnost očituje kao ljubomora. Dakle, pobrinite se da odvojite vrijeme za nju ako često putujete, radeći često ili na drugi način ste zauzeti projektom.

Zavist

Ne postoji ljubomora samo u romantičnim odnosima. Žene (i muškarci) ponekad će postati ljubomorni prema svojim vršnjacima ako ovi imaju bolje stvari, više novca i općenito daju percepciju boljeg života. Ova ljubomora ponekad privlači ljude na koje se usredotočuje – ako muškarac dobije novi automobil i ponudi prijateljici vožnju, taj potez može prouzrokovati  da prijateljica bude zavidna jer ona nema takav automobil.

Pročitajte i ovo :  Za zrele macane: Kako zavesti i zadržati mlađu ženu ili djevojku

Tumačenja ponašanja

Ljubomora dolazi od načina na koji jedna osoba tumači ponašanje druge osobe. Žena može postati ljubomorna zbog načina na koji joj je muž promatrao ili razgovarao s nekom drugom ženom. Naime, ona to ponašanje protumači na svoj način i kako njoj odgovara. Ovo tumačenje dolazi iz nje, a ne od ponašanja muža.

Razumne pretpostavke

Ljubomora nije uvijek nerazumna. Ako je muškarac doslovice  dosao kasno kući s tragovima drugog ženskog mirisa na njegovoj košulji, ženi će se razviti sumnja i postaće razumno ljubomorna. Dakle, ova ljubomora nije nerazumna, osobito ako on ne navodi razlog zašto ne odgovara na njene pozive na telefon i odakle dolazi miris parfema. Imajte na umu da, iako ljubomora dolazi iz nesigurnosti, to ne znači da je uvijek netočna i nerazumna.

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up