Evo koje profesije najviše privlače žene, a koje muškarce: Na listama po PET POSLOVA – na koje vi tipujete? – Ljubavni Spoj

Izgled, status, profesija verovatno da utiču na odabir partnera, mada, kada su emocije u pitanju, ne može se dati univerzalni odgovor zašto nam se neki ljudi dopadaju. Tokom sprovođenja istraživanja na temu privlačnosti i odabira partnera, deo muškaraca i žena izdvojio se istim odgovorima. Muškarcima su u „top pet“ advokatice, novinarke, veb-dizajnerke, portparolke i medicinske radnice, dok se ženama najviše dopadaju lekari, političari, arhitekte, preduzetnici i umetnici. U razgovoru sa psiholozima saznali smo zašto su se upravo ove profesije izdvojile.

Ko privlači muškarce

Novinarke

„Žena ratnica“, sinonim je kojim muškarci opisuju novinarke. Nešto poput advokatica, i one „brane“ i „napadaju“, jake su i mogu biti moćno oružje. Novinarku je teško pratiti zbog dinamike posla, ali je svakako u mašti brojnih muškaraca.

Novinarke su hrabre i pametne
NOVINARKE SU HRABRE I PAMETNEFOTO: PROFIMEDIA

– Iako je druga oblast u pitanju i one su tu da brane i napadaju kada zatreba, baš kao i advokatice i tu dele prvo mesto. Muškarcima su privlačne jer ih doživaljavaju kao žene ratnice, one koje se bore se za istinu – objašnjava naša sagovornica.

Veb-dizajnerke

Dame koje se bave veb-dizajnom obično su žene koje obezbeđuju dobru zaradu. Sinonim za nju je „drugačija“, jer se ovim poslom u češće bave muškarci.

– To je moderno zanimanje, a žena koja se razume u tu delatnost mora biti inteligentna. Muškarci vole kada se žene bave nečim drugačijim, zato su i privlačne – dodaje Mitić.

Portparolke

Žene koje obavljaju posao portparola kreću se u važnim krugovima. Prema rečima naše sagovornice, muškarcima se dopadaju zbog svoje dominacije, veza, kontakata i smatraju ih sposobnim.

Lekarke i medicinske sestre

Lekarke su obrazovane i rade human posao. I medicinske sestre su san muškaraca jer ih u taj njihov svet asocira na atraktivnost.

Pročitajte i ovo :  UDATE ŽENE KOJE ŽELE AFERU:PREPOZNAJTE IH PO OVIM ZNAKOVIMA

Advokatice

Muškarcima koji vole jake, samostalne, uporne i inteligentne žene dopadaju se advokatice. Sinonim za njih je moćna žena.

– One su privlačne muškarcima zbog dominantnog stava – kaže Ana Mitić, diplomirani psiholog.

Profesije koje privlače žene

Političari

Političari su sinonim za moć, a žene uglavnom vole moćne muškarce jer im kao i lekari ulivaju sigurnost. Moć i misterioznost je ono što privlači ženu, ali pak mnoge žene uzbuđuje taj osećaj neizvesnosti i večite borbe sa konkurencijom jer njihove misli često može preuzeti neka druga žena.

Moćni muškarci su oduvek bili privlačni ženama
MOĆNI MUŠKARCI SU ODUVEK BILI PRIVLAČNI ŽENAMAFOTO: PROFIMEDIA

– Političari su privlačni ženama, nekima trajno, a nekima dok ih ne upoznaju. Ne treba generalizovati, njihov položaj je takav da su stalno izloženi iskušenjima. Uz njih ide jaka žena, ili pak ona koja ćuti – objašnjava naša sagovornica.

Arhitekte

Arhitekta je sinonim za pedantnog i uspešnog muškarca, koji je predan poslu i dobro zarađuje. On na prvi pogled uliva siigurnost i neki sklad i red, zato se i dopada pripadnicama lepšeg pola. Asocira ih na luksuz, nekretnine, putovanja

Preduzetnici

Preduzetnici se visoko kotiraju kod žena jer gledano iz njihovog ugla, oni dobro zarađuju, a žene teže sigurnosti.

– Nećemo generalizovati, ali žene vole sigurnost i kada muškarac dobro zarađuje. Čovek koji se bavi privatnim biznisom i dobro zarađuje poželjan je u smislu da sutradan toj ženi može obezbediti siguran i pristojan život. One u njima vide ljude koji rade i zarađuju, i iskreno ne poznajem ženu koja pored sebe želi da ima muškarca koji je lenj – dodaje Mitić.

Umetnici

Bilo kojom vrstom umetnosti da se bave, glumci, pevači, slikari, vajari, jednom sloju žena su uvek privlačni. Ako izuzmemo to da se radi o ljudima koji su poznati ili možda slavni, umetnici imaju neki poseban pogled na svet koji se ženama dopada. Njihova misterioznost i ponekad odsustvo od stvarnosti prija ženama, zato ih često biraju za svoje partnere.

Pročitajte i ovo :  Zavođenje u stvarnom svijetu: kako zavesti žene i zadržati ih

Lekari

Kada je izbor muškaraca u pitanju, pojedine žene htele to da priznaju ili ne, obožavaju lekare. Razlog se možda krije u tome što oni nude sigurnost, jer negde duboko u podsvesti lekar i jeste sinonim da ste „u sigurnim rukama“.

I doktorke i doktori su veoma popularni kod suprotnog pola
I DOKTORKE I DOKTORI SU VEOMA POPULARNI KOD SUPROTNOG POLAFOTO: PROFIMEDIA

– Lekari su veoma popularni kod dama zbog svoje profesije, zbog stava, ne zarađuju loše i žene ih vole. Oni su na prvom mestu, prema nekim nezvaničnim procenama – objašnjava Mitić.

IZVOR:ZENABLIC.RS

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up