5 SAVJETA ZA BITI DZENTLMEN U ONLINE UPOZNAVANJU – Ljubavni Spoj

“Viteštvo je mrtvo” – To je fraza koju mnoge žene govore isfrustrirane brojnim savremenim muškarcima koje upaznaju on-line ili u stvarnom životu, odnosno budu svjedoci neke neugodne situacije u kojoj nepoznati muškarac maltretira svoju djevojku ili suprugu.

Merriam-Vebsterov riječnik definira “viteštvo” kao “kvalitete idealnog viteza” i nudi ovaj primjer u rečenici: “Viteštvo znači da on bude viđen kroz svoje galantno, ljubazno i velikodušno ponašanje.” Naravno, srednjovjekovni vitez je stvar prošlosti. Ali i današnji bi muškarac trebao biti galantan, ljubazan i velikodušan sa svojim ponašanjem. Drugim riječima, budite gospodin. To u 2018. godini znači: poštovanje ženske snage i nezavisnosti.

Hajde da pretvorimo klasične ideje o ljubavi i romansama u modernu, možemo li mi to? Evo kako možete učiniti da se ona osjeća posebnom i pokazati im da vitezovi nisu mrtva.

1. Budite dotjerani i namirisani

Kada se trudite sa svojim izgledom, to pokazuje da se trudite da je impresionirate. Potrošite malo više vremena na kosu, izgled i odjeću. Ne morate da idete u zabavu, ali ako obavite neku osnovnu njegu, ona će definitivno primjetiti. Ne zaboravite da kkoristite dezodoranse i miris koji otkriva vašu specifičnost i muževnost.

2. Slušajte je.

Slušajte ono što ona piše u svojim tekstovima i šta govori za vaše datume. Pokažite interesovanje za njenu perspektivu. Apsorbujte informacije, zadržite ih i opozovite ih kasnije. Kada se svjesno trudite da budete prisutni u ovom trenutku, nemojte čekati da završi pričanje kako biste mogli da vi pričate svoju priču.  Djelovaćete nezainteresovani.

3. Budite feminist.

Molim vas nemojte nositi košulju na kojoj piše “Muški feminist” ili se hvalite koliko poštujete žene. Samo vježbajte to ponašanje. Ne za pivske poene ili za prikupljanje njene priče, već zato što poštujete žene i verujete da bi trebali biti jednaki muškarcima.

Pročitajte i ovo :  KAKO DA ZNATE POSTOJI LI HEMIJA IMEĐU VAS 2

4. Nemojte biti jezivi i surovi

Žene se svakodnevno susreću sa groznim momcima. Oni šalju ženama nepristojne poruke, ismijavaju ih na društvenim medijama i prebacuju im kad ih sretnu na ulici. Žene su bolesne od groznih momaka i neće oklijevati da ih odmah blokiraju.

5. Drži se staromodnog viteštva.

Držite otvorena vrata za nju kad ona ulazi, izvucite njenu stolicu i  otvorite joj vrata od automobila. Udijelite joj komplimente i koristite male geste kako biste pokazali da vam je stalo. Žene takvo ponašanje povezuju sa dobrom staromodnom viteškom vještinom. Vjerovali ili ne, mnogi ljudi više ne rade ove male stvari. Pa ako budete uradili tako, sigurno ćete je uhvatiti.

Još jednom za ljude u pozadini: Viteštvo nije mrtvo. Tretiranje žene sa poštovanjem nikada ne izlazi iz mode, zato obratite pažnju na to kako možete pomoći sebi biti vitez.

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up