KAKO RAZGOVARATI SA STIDLJIVOM DJEVOJKOM? – Ljubavni Spoj

Započinjanje prvog razgovora sa djevojkom ili ženom može biti neugodno iskustvo. To se posebno odnosi na sramežljive djevojke i žene. Klasično flertovanje može zastrašiti sramežljive osobe pa biste ga zamjeniti sporijim i blažim pristupom. Sramežljive osobe trebaju dodatno vrijeme da se prilagode novim situacijama čak i svakodnevnim razgovorima kažu psiholozi.

Slijedite naše upute i budite sigurni da ćete otvoriti zatvorenu kutiju.

Prilazak

Oprezno se približite, s osmijehom. Napravite vrlo kratak kontakt očima. Ne budite uznemireni ako ne uspijete u tome jer se radi o stidljivoj djevojci koja vas sigurno neće tako lako ni pogledati.  Produženi kontakt očima zaboravite pogotov.  Kad prilazite, nemojte to uraditi brebrzo niti joj preblizu nemojte prići. Stidljive osobe vole da imaju dovoljno prostora oko sebe kako se ne bi osjećali nesigurno.

Osmjeh

Nabacite topli prijateljski osmjeh. Smjeh dovodi do pozitivnih interakcija među odnosima, ne samo sa ženama već sa svima. Toplim prijateljskim osmjehom ćete joj dati do znanja da ste otvoreni i da ste iskreni.  Sramežljive i nesigurne osobe uživaju u društvu ljudi pored kojih će se osjećati zaštićeno i sklonjeno.

Razgovor

Svoju priču pripremite unaprijed. Pripremljena priča sa pristupnim stavom će potaknuti vaše samopouzdanje i djelovati ćete veoma otvoreno. Zatvorene žene će vjerovatno biti šutljive na početku tako da morate imati strpljenja dok se one otvore.  Pripremite pitanja koja će omogućiti da se otvoreno izrazi. Nemojte postavljati pitanja koja će dovoditi do šturih i kratkih odgovora.

Pitajte je za mišljenje

Stidljive djevojke sigurno neće same od sebe iznositi svoja mišljenja o odgovarajućim temama tako da ćete ju morati prethodno upitati. Pitanja bi se trebala odnositi na nešto blisko određenoj situaciji; ako ste na primjer u trgovini, pitajte ju o namirnicama koje voli. Ukoliko ste u restoranu ili baru, pitajte ju o vinu koje pije. Zatražite njeno mišljenje o nečemu ili savjet  u vezi čega znate da se razumije. Dopustite joj da se izjasni o temi sa kojom je upoznata. Ni slučajno joj ne upadajte u riječ. Pokažite da ste zainteresovani o temi o kojoj priča.  Slušajte je pozorno dok govori.

Pročitajte i ovo :  KAKO ZAVESTI MNOGO MLAĐU OD SEBE?

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up