KAKO VRATITI SAMOPOUZDANJE NAKON ODBIJANJA? – Ljubavni Spoj

Odbacivanje može biti štetan i vrlo ponižavajući doživljaj – bilo da nas odbiju za spoj, posao , prijateljstvo ili da nas odbace članovi obitelji. Nakon što budemo odbijeni, važno je zadobiti određenu perspektivu, tj. prisjetiti se da je odbijanje nešto što se događa svima. Odabirom da se osnažimo i poduzmemo korake da podignemo svoje samopoštovanje i samopouzdanje, shvatićemo da je odbijanje podnijeti lakše nego što mislimo.

Razmislite kako samo odbijanje može poduprijeti vaš rast i kako vas može osnažiti.

Prihvati to olako

Nakon što smo odbijani, teško je ne osjećati se loše i nemati lošu sliku o sebi i uvjerenje da sa nama ne valja nešto. Iako nam odbijanje daje loš osjećaj i mišljenje da nismo dobri, često nema nikakve veze s nama, kaže klinička psihologinja dr. Carmen Harra u članku za Huffington Post. Osoba koja se bavi odbacivanjem djeluje na vlastite osjećaje, nesigurnost ili strah, a ne na određene stvari koje su nekako pogrešne oko nje. Prije nego što se previše okuša, kaže dr. Harra, sjetite se da zapravo ne znate što se događa u tuđem umu.

Usredotočite se na pozitivno

Nemojte dopustiti da se vaše negativne misli ponovavljaju i ponavljaju. Da biste se vratili u svoje samopoštovanje, važno je da se usredotočite na pozitivno mišljenje. To bi moglo značiti da vaše vlastite snage i simpatične kvalitete, ili čak pozitivne karakteristike mogu biti potisnute zbog vasihnegativnih misli. Na njezinoj internetskoj stranici, savjetnica Elly Prior preporučuje da se obratite svojoj obitelji i prijateljima radi podrške i vratite se u rad u kojem uživate,  čak i ako to djeluje naporno. Ako imate problema sa tjeranjem negativnih misli ili sjećanja na odbijanje, Prior predlaže da se odvojite 20 minuta dnevno u kojem dajete sebi dopuštenja za preuzimanje onoga što se dogodilo.

Pročitajte i ovo :  KAKO IMPRESIONIRATI ŽENE I DJEVOJKE ONLINE?

Pripremite se za odbijanje prije toga

U određenim situacijama, poput traženja nekoga za sastanak  ili približavanja vašem šefu u toj promociji, moguće je predvidjeti mogućnost odbijanja. Neka ovo znanje radi u vašoj naklonosti, savjetuje profesor psihologije Columbia i specijalist za odbacivanje Geraldine Downey, u intervjuu za prevention.com. Predlaže da umjesto brige o tome što se može dogoditi ako budete odbijeni, usredotočite energiju na način na koji možete povećati svoje šanse za dobivanje “odgovora ”Da”. Obećajte sebi da ćete, bez obzira što se dogodi, naći način da iskustvo bude pozitivan.

Ne stavljajte sve u jednu košaru

Odbijanje će biti mnogo manje, ako ne suzbijete sve vaše nade za sreću na poslu gdje se zapošljavateili na vašu buduću ljubavnu romansu, piše stručnjak za anksioznost i psihologiju  dr. Fredric Neuman. Rasporedite više intervjua na različite poslove dok ne nađete nešto, ili odmah započnite sa novim sastankom , iako vaš posljednji datum nije prošao tako dobro kao što ste se nadali. Ne dopustite da vas strah stavi na klupu.

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up