KAKO SE RIJEŠITI NERVOZE NA LJUBAVNOM SASTANKU? – Ljubavni Spoj

Bilo da ste tipično sramežljiva osoba ili društveni leptir, možete imati prvorazrednu nervozu. Ali ako pustite anksioznost da ovlada situacijom, postoji šansa da pokvarite užitak sastanka i pokvari vam noć sa partnerom.Umjesto da dopustite nervozi da potkopaju ovu priliku, oslonite se na nekoliko strategija kako biste zadržali svoje mjesto.

Potražite razloge za smijeh i osmijeh.

Korak 1

Napravite popis  svih vaših negativnih očekivanja prije predviđenog sastanka. Na primjer, možda ćete biti zabrinuti da ćete se nekako pogoršati, pa se iskrcajte s nekoliko pozitivnih ishoda kako biste se suprotstavili tim strahovima. Više otvorenih i pozitivnih stavova može vam olakšati vašu zabrinutost, sugerira psiholog Jeremy Nicholson, MSW, Ph.D., u članku “Psihologija danas”, “Kako smanjiti anksioznost u vezi”.

Korak 2

Pripremite nekoliko tema za razgovor prije sastanka, kaže trener za umreženost Don Gabor u članku “Mastering the Art of Small Talk”, objavljenom na Sveučilištu Oklahoma. Ove teme trebale bi biti prilično opće ako već ne znate koje vrste subjekata zanimaju vašu izabranicu, odnosno izabranika. Na primjer, možete planirati da razgovarate o snježnim padavinama u gradu ili nekim nadolazećim lokalnim događajima, poput koncerata ili županijskih sajmova. Držite se svjetlih tema i izbjeći ćete neugodne tišine.

Korak 3

Praktirajte sigurni govor tijela. Izbjegavajte klizanje i održavanje dobrog kontakta s očima, ali možda najvažnije, često se smiješite. Smješkanje vam pomaže,na fiziološkoj razini, smanjenje krvnog tlaka i podizanjem raspoloženja, kaže licencirani klinički socijalni radnik Karen Kleiman, MSW, LCSW u svom članku “Psihologija danas”, “Pokušajte s nekim osmijehom”. Vaš sastanak će biti jednostavniji.

Korak 4

Postavite pitanja svojoj izabranici i pažljivo slušajte. Ako želite otkriti malo informacija o vlastitim interesima i iskustvima, ne osjećajte previše pritiska da provodite cijelo vrijeme razgovarajući o sebi. Kada ostanete znatiželjni o vašoj izabranici i zadržite svoje usredotočenost na nju, teže ćete blokirati vlastite unutarnje kritike, sugeriše Nicholson.

Pročitajte i ovo :  5 SAVJETA ZA PISANJE PRVE PORUKE ŽENSKOM SVIJETU

Korak 5

Udišite duboko i polagano dah iz vaše dijafragme kad osjetite da se anksioznost diže. Vježbe za disanje mogu olakšati vaš um i pomoći vam da kontrolirate živce tijekom potencijalno nervoznih socijalnih situacija kao što su sastanci,  sugerira Margarita Tartakovsky, pomoćni urednik za PsychCentral, u svom članku za 2013., “6 načina prevladavanja socijalne anksioznosti”. Iskušajte dok ne osjetite kako se mišići opuštaju i vaše srce prestane udarati. Učinite to privatno ako je potrebno.

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up