ZNAKOVI TAJNE ZALJUBLJENOSTI – Ljubavni Spoj

Radna kolegica vam djeluje kao da je bacila oko na vas, a onda primjetite da koketira i sa drugim kolegama? Muškarac,  kojeg susrećete u teretani, Vam se čini kao da ide za tobom da te pokuša zadiviti?  Da li ti znakovi znače da je neko zaljubljen u vas? Pa, vrlo lako je moguće… Ali, vrlo važno je shvatiti da neki signali nisu po sebi nužno definitivni. Generalno postoji mnogo boljih signala koji mogu biti pokazatelji da muškarci ili žene osjećaju fizičku privlačnost prema nekome.

Vrlo je lako primjetiti kada je neko zaljubljen, a to se najbolje uočava neverbalnim signalima koje šalju i muškarci i žene kad su zaljubljeni.

Signali koje šalju muškarci i žene

Osim kontakta s očima i smješkanjem, postoje glavni podsvjesni signali koje muškarci i žene prikazuju kada su zaljubljeni.  Jedan jasan pokazatelj da vas neko smatra privlačnim jeste da se njegove, odnosno njene, zjenice se šire dok vas gledaju. Svi mi na ovaj način gladamo kad nam se nešto dopada. Drugi signal koji oba spola koriste jest naginjanje glave naprijed u pokušaju da vas potaknu da se približite. Podizanje ramena pokazuje želju za daljom komunikacijom . Gurkanje rukama, s dlanovima okrenutim prema gore, signalizira da su on ili ona zainteteresovani za vas.

Signali koje šalju muškarci

Čovjek ponekad zafrkava ženu sa kojom je blizak. Nek psiholozi ovu vrstu ponašanja  povezuju  s dječacima koji se bave djevojkama kao da su djeca, a neki ljudi će to učiniti namjerno jer vjeruju da žene ne vole čovjeka koji je previše simpatičan. Hvalisanje o sebi dok ste u njegovoj blizini jasan je znak da vas on pokušava zadiviti. Osim toga, pokreti kao što su zatezanje košulje i namještanje kravate ili naočala tijekom razgovora s vama su podsvjesne indikacije nervoze kada je blizu vas.

Pročitajte i ovo :  5 SAVJETA ZA PISANJE PRVE PORUKE ŽENSKOM SVIJETU

Signali koje šalju žene

Ako ženu privlači muškarac, ona će se često igrati sa svojom kosom u njegovoj blizini. Neprekidno će prekrštavati i namještati noge , naginjati glavu na stranu s obzirom da je i nervozna u njegovoj blizini. Bez obzira koliko muška priča bila naporna a šale dosadne, ona će pažljivo slušati i smijati se, zatim će se raspitivati o tom muškarcu, lajkati fotografije na Facebooku, biće ljubomorna kad on govori o drugim ženama itd.

Facebook Komentari


Leave a Reply


UTISCI KORISNIKA
Imate pitanja ili sugestija?

Posjetite našu korisničku podršku i postavite pitanje ili sugestiju

POSJETITE KORISNIČKU PODRŠKU
SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

 
×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up