Ovde, jedini muškarci koje mi, slobodne žene, srećemo, ili su već oženjeni ili su naši rođaci. Svi smo ovde u srodstvu. Odavno nisam poljubila nijednog muškarca – izjavila je Nina (23), jedna od žiteljki ovog sela u Brazilu
Noiva do Kordeiro je selo na jugu Brazila čije je stanovništvo mahom sastavljeno od žena. Sinovi obično napuštaju selo sa punoletstvom, a malobrojni muževi uglavnom rade u obližnjim gradovima, vraćajući se samo vikendom.

Sve frustriranije zbog odsustva muškaraca, mlade žene su odlučile da upute apel neženjama koji bi se rado preselili u selo i tu se oženili.

– Ovde, jedini muškarci koje mi, slobodne žene, srećemo, ili su već oženjeni ili su naši rođaci. Svi smo ovde u srodstvu. Odavno nisam poljubila nijednog muškarca – izjavila je za britanski list “Miror” 23-godišnja Nina.

– <strong>Sanjamo da se zaljubimo i udamo se. Ali, volimo svoj život ovde i ne želimo da se odselimo u grad kako bi smo sebi našle muža- objasnila je ona.

Noiva do Kordeiro je atipično selo. Osnovala ga je izvesna Marija Senjorina de Lima, koja je izopštena iz društva nakon što je pobegla od muža za kog je prisilno bila udata. Vremenom su joj se pridružile druge “otpadnice”.

Uz poziv zainteresovanim neženjama sledi i upozorenje: muškarci moraju da se povinuju pravilima sela kojim rukovode žene.

– Moraćete da radite kako vam mi kažemo i da živite prema našim pravilima – ističe Nina.

– Ima puno stvari koje žene obavljaju bolje od muškaraca. <strong>Naše selo je lepše, organizovanije i daleko harmoničnije nego da ga vode muškarc – zaključila je mlada Brazilka.

IZVOR&gt;TELEGRAF.RS

&nbsp;

Facebook Komentari


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?