U tim vezama postoje razne sitnice koje i on i ja ne dobijamo kroz brak, ne zato jer nismo dovoljni jedno drugim, već zato što ti jedan čovek ne može sve dati. Istražujemo hireve i fetiše, ali održavamo i svoju ljubav – otkriva Lisa

Udata žena koja je priznala kako istovremeno održava ljubavne veze s više muškaraca odjednom od kojih je jedan njen zakonski muž, tvrdi kako su joj drugi ljubavnici pomogli da osnaži svoj brak.

Pišući pod pseudonimom Lisa kako bi zaštitila svoje identitet, 34-godišnja žena otkrila je kako je u ljubavnoj vezi sa svojim mužem polovinu život i da njih dvoje uživaju u “čarima” otvorenog odnosa proteklih par godina, a pre toga su bili isključivo monogamni. Njenu ispovest prenosi časopis “Elle”.

– Upoznali smo se kao tinejdžeri i prvo smo bili prijatelji. Počeli smo da živimo zajedno kad smo imali 18 godina. Bili smo srećni i zaljubljeni i sve je funkcionisalo. Jednog dana smo ispunjavali neki test o intimnim odnosima u časopisu, a jedno od pitanja je bilo – šta mislite o monogamiji? Oboje smo odabrali odgovor – ona je nerealno očekivanje. Nismo o tome dalje razgovarali sve dok nismo došli u jednu priliku za “trojku” s njegovom koleginicom, koji smo podstakle ona i ja na zajedničkom druženju.

Pre te “trojke”, Lisa je dala mužu do znanja da odobrava njegov intimni odnos

– On se složio, ali u trenutku strasti sam ja bila ta koja se predomislila. Jako me uzbudilo posmatranje njih dvoje i uživala sam svakog minuta, što nisam očekivala. Skroz sam promenila pravila, nisam se osećala izostavljeno, pa sam otkrila kako nam monogamija zapravo škodi. Sada su naša jedina pravila iskrenost, siguran intimni odnos i nezapostavljanje našeg zajedničkog vremena – otkriva Lisa.

Ona kaže da ju je posle venčanja, uhvatila panika.

– Nisam mogla da izbacim iz glave pomisao da se nikad više ni sa kim neću poljubiti?! Prvi poljupci s nekim su najbolji, a ideja monogamnosti je značila da je s time gotovo i to me je rastuživalo. Kad sam to napokon rekla svom mužu, on je otkrio kako se oseća isto – kaže Lisa.

Pre pet godina odlučili su da probaju druge oblike odnosa.

– Upravo sada, imam četiri partnera, a s dvoje od njih se nalazim zajedno sa suprugom. Otprilike, oboje u proseku imamo oko dva sastanka mesečno s drugim ljudima. Ponekad prođu meseci da se ne nalazimo s drugima, a nekad imamo tri izlaska za sedam dana – čvrstog pravila nema. Ja sam tip koji je komunikativan i druželjubiv, mojoj ličnosti odgovara više veza, odrasla sam u velikoj porodici i mogu iskreno da priznam da sam žena kojoj treba i godi puno pažnje. Imam puno ljubavi da dam, a poliamorija mi je pomogla sa svim tim, pa ne zahtevam od svog muža da mi ispuni sve potrebe.

IZVOR:TELEGRAF.RS

Facebook Komentari


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?