Moj muž je počeo da plaća da bi gledali video snimke intimnih odnosa uživo. Da li je to varanje”, zapitala se jedna čitateljka lista The Guardian. Da li je ovo tehnički varanje ili ne, nije najvažnija stvar, otkriva kolumnistkinja i savetnica Elenor Gordon-Smit. A evo kako je tekla ispovest čitateljke.

Moj muž ima jaku želju za intimnim odnosima. Bila sam mu nedostupna u toj sferi jer sam nakon našeg braka bila trudna prvo sa jednim, pa odmah i sa drugim detetom. Često je gledao filmove za odrasle da bi se nosio sa svojim željama. Ali nedavno sam videla da je počeo da plaća video sesije kako bi gledao intimne odnose uživo. Kada sam ga pitala za to, rekao je “Koja je razlika između plaćene privatne video sesije i neplaćenih video snimaka intimnih odnosa?”

Njen muž kaže da nema razlike jer nema nikakav fizički odnos sa tim devojkama.

– Lično se osećam kao da se stavio na raspolaganje tim devojkama ili obrnuto i to je mnogo drugačije od gledanja filmova za odrasle na tim sajtovima. Ne sviđaju mi se plaćene video sesije i osećam se izdano. Šta bih trebao da uradim? Da ga pustim, neka ide? Da li je to prevara ili ne? Ja sam zbunjena.
<h2>Nije bitno da li je to prevara, nego kako se vi osećate</h2>
Savetnica Elenor kaže da ovde nije toliko bitan sam odgovor na pitanje da li se radi o prevari ili ne, koliko je važno kako se čitateljka oseća zbog svega toga.

– Iscrtavanje tačnih ivica monogamije je lukav deo kartografije. Svakakve stvari mogu izgledati kao izdaja unutar braka, iako nema fizičkih intimnih odnosa. Ovakve video sesije, tajni sastanci, držanje za ruke – šta je od ovoga varanje? A šta je samo neprikladno? Stavovi ljudi se razlikuju. Kako klasifikovati ono što radi je manje važno od vaše emocionalne jasnoće: osećate se izdanim. Zar to ne bi trebalo da mu bude važnije od toga da li to ispunjava definiciju varanja?

Ona dodaje da su različite vrste ovakvih kontakata loše za partnerstvo, bez obzira da li su objektivno pogrešne ili ne. Biti sistematski nedostupan, donošenje velikih odluka bez konsultacija, samo ne obazirući se mnogo na to kako se vaš partner oseća – ove stvari možda nisu trenutno kršenje monogamije, “obećali ste A, ali sada radite B” na način na koji jeste neverstvo samo po sebe, ali to ih ne čini prijatnijim za život sa tim.

– Ako kažete da se osećate izdano, a vaš partner odgovori sa “Šta tehnički radim pogrešno?” to baš i ne briše taj osećaj koji imati. To je zato što biti dobar partner podrazumeva da radite više nego što ste obavezni, grubo govoreći. Dakle, da, možda on nije obavezan vašim bračnim ugovorom da ne plaća ove video snimke. Ali niko ne misli da je način na koji treba da se ponašamo prema svojim supružnicima da radimo ono na šta smo dužni i ništa više. Ne nastavljanjem sa ovakvim radnjama deluje kao jedostavan način da ni vas više ne povređuje.

IZVOR:ZENABLIC.RS

Facebook Komentari


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?