Veliki je broj Albanki koje traže brak. One iz naše ponude stare su od 18 do 48 godina. Organizujemo vam i odlazak u Albaniju, a uslovi su odlični”, ovo je samo jedan od oglasa koje ostavljaju agencije za posredovanje i upoznavanje na društvenim mrežama. Njih je, čini se, sve više, ali i zainteresovanih mladoženja, koji ulaze u celu priču željni da se konačno skrase, pa makar i na ovaj način.

Na prvi pogled sumnjivo: Otvorite društvenu mrežu, a onda sasvim slučajno naiđete na grupu ili agenciju koja posreduje tražeći vam ženu baš onakvu o kakvoj ste maštali. Prvo pomislite da je prevara, ali u želji da se skrasite, ideja vam više ne deluje tako loše. Ubrzo, ulazite u komunikaciju preko inboksa i već uveliko maštate o upoznavanju s mogućom srodnom dušom. A onda, sve postaje realnost..

Jedna takva agencija vrlo je popularna, budući da ima gotovo 2.000 ljudi koji prate njen rad na Fejsbuku. Neretko organizuju grupne odlaske za Albaniju, a u komentarima se često javljaju i oni zaista zainteresovani i kažu da je to “spas srpskog sela”, ali neretko i oni sa komentarima na ivici vulgarnosti: “Javi mi se, treba mi za kuma” ili ” Slatka si ko med” do onih ” Mogu li na put sa ženom”.

Ipak, i pored toga u odgovoru za “Blic” agencija tvrdi da garantuje vrlo uspešno spajanje i da iza sebe ima već 40 uspešno sklopljenih brakova između Srba i Albanki, a u skorije vreme treba da se realizuje još nekoliko, navode.

– Spajanje funkcioniše tako da se klijent javi i traži mladu određenih godina, veroispovesti, fizičkih karakteristika. Mi im onda pošaljemo katalog devojaka koje odgovaraju njegovom zahtevu i onda on bira koja ga interesuje – navode za “Blic” sa stranice “Albanke za udaju – agencija”.Na pitanje koliko to košta potencijalnog mladoženju, kažu da to zavisi od toga da li želi da mlada dođe direktno do njega ili će organizovanim prevozom preko agencije ići za Albaniju.

– Ako se odluče da ih mi vozimo za Albaniju, usluga košta 1.200 evra, a ako klijent želi da je mi sami dovedemo kod njega kući, onda će ga to koštati 1.600 evra – navode iz ove agencije i dodaju da sve Albanke imaju sa njima potpisane ugovore, pa je sve na dobrovoljnoj bazi.

Oni ističu da je interesovanje jako veliko, pogotovo u ovom periodu oko praznika, kada većina gastarbajtera dolazi svojim kućama. Na pitanje odakle najčešće dolaze zainteresovani kandidati, odgovaraju da je stanje prilično šareno.

– Što se tiče Srbije, najviše klijenata i udatih Albanki je u Sandžaku, ali ih ima i u Vojvodini, pa i u Beogradu – objašnjavaju navodeći da im do sada gotovo nijedan brak nije rasturen, a u mnogima se rodilo i mnogo dece.

U posao sa sklapanjem brakova, kažu, prvenstveno su ušli iz ekonomskih razloga, ali kasnije i da pomognu ljudima koji u tome vide svoju priliku da se ostvare.

– Do sada smo imali samo jednu jako neprijatnu situaciju, kada je klijent u alkoholisanom stanju trećeg dana od kad je mlada došla kod nje, fizički nasrnuo na nju. Tada smo odmah reagovali i mladu vratili u Albaniju – dodaju iz agencije.

Ipak, u moru agencija sličnog tipa, normalno je da se zapitamo kako oni uveravaju svoje klijente da ih neće prevariti, jer smo svedoci da mnoge agencije to koriste da bi došle samo do novca, a klijente ostave na cedilu. Dobili smo neuobičajen odgovor.

– Mi jedini mladu dajemo “na probu”, tačnije klijent plaća tek posle određenog vremena provedenog s njom. A ako se ispostavi da nisu zadovoljni, on mladu vraća i u tom slučaju ne mora ništa da plati – zaključuju.

espreso.co

Facebook Komentari


4 comments:

  1. Stanko

    2. travnja 2023. at 8:58

    Tražim zenu

  2. Saša Kukić

    2. travnja 2023. at 9:20

    Ja sam zainteresovan . Dali mi mozete poslati podatke te agencije. Hvala unapred.

  3. Mladen

    2. travnja 2023. at 9:32

    DA

  4. Dr Branko KIRIC

    29. travnja 2023. at 9:32

    Dr.Branko Kiric iz Novog Sada. 064 9929018….molim vise informacija: [email protected]

Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?