dvoje predivne djece, hiljade divnih uspomena, stotina zajedničkih putovanja… odlučio sam otići od svoje kuće, svog doma, svoje djece i svoje bivše supruge.

Možda će me mnogi osuditi zašto sam baš ja napustio naš dom, možda će me osuditi što sam ostavio djecu toj istoj majci da ih odgaja, možda…, ali nisam mogao. Tu ženu poznajem preko deset godina, osam godina smo skupa, dvije godine prijateljstva, a za šest godina braka znam kakva je majka i znam

Dan koji će mi promijeniti život preko noći nikad neću zaboraviti. Pamtim datum, pamtim sat kada sam ušao u svoj dom, a kajem se, možda bi bilo najbolje da nisam, da nisam ni ušao, a ni saznao šta mi supruga radi u našem krevetu.

Taj dan sam se vratio ranije sa poslovnog puta, nisam se svojima javio jer sam ih htio iznenaditi, a ostao sam ja iznenađen. Ostao sam pravi papak, koji sa buketom u ruci, otvarajući vrata, umjesto galame vlastite djece, čuje galamu iz svoje spavaće sobe.

To je bila galama koja mi je uništila život, uništila ono što sam godinama gradio, uništila brak sa ženom koju sam volio, uništila porodicu, možda i, uništila budućnost moje djece.

Uhvatio sam suprugu sa dvojicom svojih prijatelja, ne bih rekao prijatelja, više poznanika, jer Sarajevo je mali grad i mi koji smo u ovom gradu i više od 30 godina, skoro svi se znamo – piše Crna-Hronika.

Samo dragi Bog zna odakle mi smiraj i odakle mi snaga da reagujem tako kako sam reagovao. Zahvaljujem Mu se samo, zato što, ni kriv, ni dužan, mogao sam svoj život upropastiti još više. Milion scenarija mi je prošlo kroz glavu, šta je i kako je moglo biti, a sretan sam što nije..

Iako vrijeme ne mogu vratiti, sretan sam što moja djeca, ipak, imaju oba roditelja, pa kako god bilo, razvedeni ili skupa, imaju ih, i mislim da sam najbolje moguće postupio.

Njih dvojica su, da li iz srama ili čega već, stan napustila pognute glave, a supruga mi je uz suze govorila da nije onako kako gledam svojim očima.

Kasnije je rekla da je to uradila radi novca, koji nam prema mom mišljenju ne treba, jer oboje imamo dobre poslove, ali ne dovoljne za njene prohtjeve. Imamo sasvim normalan život, rekao bih, iznad prosječan za bh. okolnosti, ali nismo imali za skupocjenih putovanja, na koja su putovale suprugine prijateljice. Zbog Instagrama i lažnog Insta života, lažnih putovanja, lažnih skupocjenih krpica, lažnih prijateljica, izgubio sam voljenu suprugu i voljeni brak piše Crna-Hronika.

Ovo pišem da bih promijenio razmišljanje mnogim koji zamišljaju život kao reality, kao Kardashianke ili kao Hugh Hefneri, da to nije život, da to nisu vrijednosti kojima biste se trebali voditi i da je u konačnici, sve to laž i predstava za budale koje to gledaju, a ako budem samo jednoj ženi promijenio razmišljanje, bit ću zadovoljan.

Svijet se pretvorio u Instagram, živimo Instagram, i mišljenja sam da današnje djevojke, supruge i mlade majke postaju gore od muškaraca, a nadam se da ću svojoj budućoj djevojci – supruzi izbaciti realityje i Instagrame iz glave…, završava svoju ispovijest za Crnu hroniku ovaj Sarajlija.

IZVOR:BOSNAINFO.BA

Facebook Komentari


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?