edan Sirijac koji živi u njemačkom Montabauru sa četiri žene i čak 23 djece prema procjeni financijskih stručnjaka trebao bi za sve njih, od njemačkog Ureda za socijalnu pomoć primati nevjerovatnih 30.030 eura, piše Fenix magazin.

Hubert Königstein, diplomirani financijski stručnjak, koji je napravio procjenu primitka socijalne pomoći obitelji, te je usporedio s godišnjom zaradom u Njemačkoj najslabije i srednje plaćenih zanimanja, ustvrdio je kako jedna njemačka obitelj s tolikim brojem djece ne bi mogla bez pomoći države opstati.

– Zanimljivo je kako možete imati tako veliku obitelj u Siriji u kojoj nemate pomoć. U Njemačkoj bi to bilo nemoguće – jasno će Königstein.

Dotični je naime izračunao kako jedan prosječni radnik u Njemačkoj mjesečno prima 2, 461 eura bruto. U Njemačkoj se oporezivanje dohotka određuje prema klasama koje uključuju bračni status, djecu, visinu primanja bračnog partnera, te ako ste samac. Prema Klasi 1 (samac) bez supruge i djece, to iznosi 314,33 eura poreza što znači da bi u Njemačkoj 95,5 radnika radilo samo za tu obitelj.

– Oni bi radili čak tri dana samo za tu jednu obitelj- objasnio je Königstein..

IZVOR:ZIVOTNIMAGAZIN.COM

 

Facebook Komentari


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?