Mlađi muškarci koji preferiraju starije žene, kao njihovu prednost istakli su njihvo samopouzdanije, sigurne su u sebe, sa njima je sjajno razgovarati i nisu fokusirane samo na zasnivanje porodice.

Mnogo je primera iz svetskog džet-seta, pa i “običnog sveta”, da su mlađi muškarci u vezi sa starijim ženama.

Jedan od takvih je i nekadašnji brak glumaca Demi Mur i Eštona Kučera (16 godina mlađi od nje). Taj brak je propao, jer je Kučer bio besan na Demi Mur zbog problema sa alkoholom, pa je čak i delio njene fotografije iz toaleta kako povraća…

Britanska glumica Kejt Bekinsejl (45) zabavljala se sa 20 godina mlađim komičarom Pitom Dejvidsonom.

“Ne smeta mi što je ona toliko starija od mene. Da, istina je, to je za mene novo i ja se još privikavam. A ako imate pitanja u vezi sa tom razlikom u godinama, mogli biste isto da pitate Leonarda DiKaprija, Majkla Daglasa, Džejsona Stejtama, Ričarda Gira, Džefa Goldbluma… koji su u vezama sa znatno mlađim ženama”, rekao je jednom prilikom Dejvidson.

Ima još primera. Zvezda “Akvamena” Džejson Momoa (39) u braku je sa 51-godišnjom koleginicom Lizom Bonet, takođe glumac Hju Džekmen oženjen je 13 godina starijom ženom, jedan od najboljih svetskih fudbalera Zlatan Ibrahimović (37) u braku je sa 49-godišnjom Helenom Seger…

Najpoznatiji par mlađi muškarac i starija žena čine francuski predsednik Emanuel Makron i njegova 24 godine starija supruga Brižit, koja mu je svojevremeno bila nastavnica u školi.

Makron: Volim ženu 24 godine stariju, pa šta?
Uprkos raznim stereotipima i stigmi, mnogi mladi muškarci rado se upuštaju u veze sa starijim ženama.

Naučnici imaju objašnjenje za to.

U jednom istraživanju, mlađi muškarci su odgovarali na pitanje šta ih tačno privlači kod starijih žena. Navedeno je nekoliko ključnih razloga: starije žene su bolje partnerke, imaju veće samopouzdanje od mlađih, sigurne su u to što jesu, sa njima je razgovor odličan i nisu fokusirane samo na osnivanje porodice.

Pojedini su u odgovorima navodili i da im je to što se starija žena zainteresovala podigao nivo samopouzdanja, kao i to da im je bilo presudno iskustvo starijih žena, emotivna stabilnost, iskrenost, drugačija perspektiva…

Jedan mlađi ljubitelj starijih žena opisao je svoje iskustvo kad je pokušao da vodi smislen razgovor sa mlađom devojkom kroz zaglušujuću buku disko kluba. Posle toga, preorijentisao se na starije žene, jer, istakao je, mlađe se često nezrelo ponašaju i sklone su “raznim manipulativnim igricama”.

Muškarci koje je intervjuisao portal Today.com listom su navodili da im veze sa starijim ženama nisu zasnvane samo na seksu, već na poverenju, poštovanju, ljubavi i razumevanju. Takođe, u prvi plan ističu i njihovu brižnost i posvećenost.

“Upoznao sam svoju suprugu kada je meni bilo 39 a njoj 55. Zajedno smo već 35 godina i nikada nismo imali nijedan problem i dalje smo srećni”, rekao je sada 64-godišnjak.

Drugi dodaje: “Emotivna stabilnost. Da li treba da navodim još nešto osim toga?”.

KOLIKO STARIJE?

Ovo je, naravno, individualna stvar i zavisi od psihičke stabilnosti partnera (pre svega mlađih muškaraca, koji su, najčešće, suočeni sa osudom okruženja).

Prema jednom istraživanju iz 80-ih godina prošlog veka, navedeno je da su veze u kojima je žena starija od muškarca 18 ili više godina, osuđene na propast.

Međutim, ima primera kada i takve veze opstaju. Jedan muškarac je izjavio da voli žene koje su starije od njega 10 i više godina, jer one koje su njegove vršnjakinje ili za koju godinu starije od nega, ne pokazuju emotivnu zrelost. A uz žene koje su od njega starije 10 i više godina, kaže, napreduje i razvija se.

KAKO POČINJU OVAKVE VEZE?

U mnogim društvima postoje predrasude i stereotipi da su žene te koje “osvajaju”, da su obučene u leopard kombinacije, ispijaju martini i “merkaju” mlađe muškarce. Istina je, međutim, da su muškarci ti koji osvajaju.

Požorativno nazivane “kuguarkama”, ove žene sebe ne doživljavaju kao “lovce”, već upravo suprotno – “plenom”, što je i zaključak autorke Milejn Ejlari u knjizi “Oni su koji love pume” (engelski cougar – naziv za atraktivnu stariju ženu zainteresovanu za mlađe muškarce).

Ona je napravila 55 intervjua sa ženama između 30 i 60 godina koje izlaze sa mlađim muškarcima, i na osnovu toga ustanovila da su žene iznad 40 godina češće igrale pasivnu ulogu u početku veze nego one u tridesetim godinama.

Ljubav ne poznaje granice, kaže stara izreka…
IZVOR:MONDO.RS

Facebook Komentari


Leave a Reply


SIGN INTO YOUR ACCOUNT CREATE NEW ACCOUNT

Your privacy is important to us and we will never rent or sell your information.

×

 
×
FORGOT YOUR DETAILS?
×

Go up

You cannot copy content of this page

Ljubavni Spoj
× Kako vam mogu pomoći?